Jeanine Dekker, Onderzoeker en boekmaker

Geschiedenis en boeken liggen me na aan het hart. Beide doen horizonten verschuiven en helpen mensen hun plek in de wereld beter te begrijpen. Al meer dan 25 jaar vormt dat de kern van mijn werk. Opdrachtgevers kan ik op verschillende manieren van dienst zijn bij de totstandbrenging van een mooi verzorgde uitgave die wetenschappelijk verantwoord is.

Vanuit mijn onderzoeksbureau Inhistory verricht ik historisch onderzoek en schrijf ik teksten voor boeken, magazines, websites en tentoonstellingen. Ik ben in het bijzonder vertrouwd met geschiedenis en erfgoed van Zeeland, maar ga ook graag het avontuur buiten de provinciegrenzen aan.

Daarnaast begeleid ik als (eind)redacteur de totstandkoming van boeken en andere gedrukte uitgaven. Dat doe ik in Dekker Van Broekhoven, de onderneming voor redactie en vormgeving die ik samen met grafisch vormgever Jan van Broekhoven heb opgericht. We verzorgen alle denkbare boekproducties, van toffe publieksboekjes tot rijk geïllustreerde geschiedenisuitgaven.

Meerdere mogelijkheden dus om tot een mooi geschiedenisboek te komen. Samen met u zoek ik graag uit wat bij uw project past.

Dr. Jeanine Dekker
Papisland 9
4337 CX Middelburg
E jd [AT] inhistory.nl
E info [AT] dekkervanbroekhoven.nl
M 06-11718464
W www.inhistory.nl
W www.dekkervanbroekhoven.nl

Trefwoorden: historisch onderzoek, jubileumboeken, lokale en regionale geschiedenis, redactie, publieksgeschiedenis.