Nona Blijlevens – Atavus

Atavus is een jong en creatief historisch onderzoeksbureau, dat zich richt op familiegeschiedenis en genealogie. De geschiedenis en verhalen van gewone mensen, dat is wat mij interesseert.

Ik kan familie-historisch onderzoek uitvoeren en op basis daarvan een origineel product ontwikkelen, bijvoorbeeld een stadswandeling langs de huizen van uw voorouders. Ook kunt u mij vragen aan een familie-historisch project te werken en het resultaat creatief te verwerken. U kunt hierbij denken aan het digitaliseren van een briefwisseling of het overzichtelijk presenteren van dagboekpassages. Ook het uitzoeken van een familievraagstuk of het opstellen van uw stamboom behoort tot de mogelijkheden.

Momenteel werk ik aan het samenstellen van een boek over een emigrant die in de jaren ’50 naar de Verenigde Staten vertrok. Elke week stuurde hij een brief naar huis. Die brieven zijn gelukkig bewaard, en vormen een prachtige bron over het boerenleven in het Alabama van halverwege de vorige eeuw.

Mijn bedrijf is nog volop in ontwikkeling, dus als u een jonge historica zoekt voor een opdracht die hier niet beschreven is, aarzel dan niet om mij toch een bericht te sturen. Ik denk graag mee over de mogelijkheden en hoop dat ik toch iets voor u kan betekenen.

Nona Blijlevens
Zilverschoon 2
2661 JG Bergschenhoek

info [AT] atavus.nl
06-41652585

www.atavus.nl

Trefwoorden: genealogie, familiegeschiedenis, cultuurgeschiedenis, (familie)verhalen, microgeschiedenis.