Marie-Cécile van Hintum

Marie-Cécile van Hintum, historisch onderzoeker en auteur

Historica en germaniste met als specialisatie biografisch onderzoek en persoonlijke verhalen uit o.m. de Tweede Wereldoorlog.

Coauteur van meerdere succesvolle publicaties over de Tweede Wereldoorlog en het Vrouwenlexicon - 1001 Vrouwen. Recensent van historische non-fictie. Auteur van “Lokerman. het tragische oorlogsverhaal van de Limburgse verzetsman die verraden werd”.

Over Marie-Cecile van Hintum

Na haar universitaire studies Duits en geschiedenis en een loopbaan in de arbeidsbemiddeling werkt Marie-Cécile sinds 2010 als zelfstandig historisch onderzoeker voor instellingen en particulieren. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. het Nationaal Archief in Den Haag, productiebedrijf Witfilm in Amsterdam en de familie Lokerman in Bilthoven.

Marie-Cécile is een bevlogen onderzoeker en altijd op zoek naar drijfveren van mensen. Opdrachtgevers waarderen haar grondigheid, heldere schrijfstijl en vermogen om historische gebeurtenissen via persoonlijke verhalen tastbaar te maken.

Marie-Cécile heeft bijzondere belangstelling voor (vrouwelijke) daders in de Tweede Wereldoorlog en werkt momenteel aan een nieuw boekproject over dit onderwerp.

Beschikbaarheid

Wilt u een bijzonder (levens)verhaal laten optekenen of heeft u vragen op het terrein van biografisch onderzoek en/of de Tweede Wereldoorlog? Marie-Cécile helpt u graag verder!

Marie-Cécile van Hintum

06-28332733
mcvanhintum [AT ]me.com
LinkedIn:  https://nl.linkedin.com/in/mcvanhintum

Belangrijkste publicaties

Lokerman. Het tragische oorlogsverhaal van de Limburgse verzetsleider die verraden werd (Balans 2019).
Bijdragen aan Els Kloek (red.): 1001 vrouwen in de 20ste eeuw (Amsterdam 2017).
Bijdragen aan Els Kloek (red.): 101 vrouwen en de oorlog (Amsterdam 2016).
Met Ad van Liempt e.a.: De jacht op het verzet. Het meedogenloze optreden van de Sicherheitsdienst en de Nederlandse politie tijdens de Tweede Wereldoorlog (Amsterdam 2013).
Met Ad van Liempt, Jan Kompagnie e.a.: Jodenjacht. De onthutsende rol van de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog (Amsterdam 2011)

Biografieën, Tweede Wereldoorlog, vrouwengeschiedenis.