John Boeren - Antecedentia

Na mijn rechtenopleiding aan de Universiteit van Tilburg volgde ik vakken aan de Archiefschool in Den Haag. Tijdens deze opleiding begon ik mijn loopbaan bij het tegenwoordige Regionaal Archief Tilburg. Gedurende bijna tien jaar gaf ik leiding aan het team ‘dienstverlening en educatie’.

Na meer dan twintig jaar gewerkt te hebben bij de gemeentelijke overheid, startte ik in januari 2015 mijn eigen genealogisch onderzoeksbureau, genaamd ‘Antecedentia | Genealogy in the Netherlands’. Doel van mijn werk is het verbinden van families in binnen- en buitenland met hun (Nederlandse) verleden.

Ik bied de volgende diensten aan:

-  genealogisch/historisch onderzoek in Nederland en Vlaanderen

-  heritage trips: gepersonaliseerde dagtochten

-  transcripties en vertalingen van archiefstukken

-  lezingen en (online) presentaties

Veel van mijn klanten wonen in het buitenland, maar ik ben ook werkzaam voor particulieren en bedrijven in Nederland.

Als beroepsgenealoog volgde ik een opleiding aan het National Institute for Genealogical Studies in Canada (Professional Development/Methodology en English Records). Momenteel studeer ik aan de Universiteit van Strathclyde (Glasgow) een master in Genealogical, Palaeographic and Heraldic Studies.

Sinds de jaren ’90 maakte ik deel uit van diverse redacties en besturen. Momenteel nog bij de Nederlandse Genealogische Vereniging en de Association of Professional Genealogists.

John Boeren

Telefoon: 06-26502806
E-mail: antecedentia[AT]outlook.com

www.antecedentia.com

Trefwoorden: genealogie, familiegeschiedenis, archiefonderzoek, transcripties, lezingen, presentaties, dagtochten