Marc de Lobie - Adviseur historische stripprojecten

Mijn naam is Marc de Lobie. Ik ben stripboekuitgever (uitgeverij Syndikaat) en adviseur historische Stripprojecten. Ik hou mij bezig met de combinatie van geschiedenis en beeldverhaal.

Binnen deze smalle niche ben ik eigenlijk heel breed bezig. Ik verzorg complete stripalbums over de geschiedenis van een stad, lever illustraties voor een doeboek, verduidelijk educatief materiaal of zorg dat een expositie in een museum door middel van beeld aantrekkelijker wordt.

Ik ben zelf geen striptekenaar, maar wel projectmanager met een stevig netwerk binnen de stripwereld en de erfgoedwereld. Wat ik doe is deze twee fascinerende werelden bij elkaar brengen.

Ik probeer in mijn beeld altijd zo correct mogelijk bezig te zijn, zonder dat dit ten koste gaat van een goed verhaal. Daarbij maak ik gebruik van een historisch geweten en veelal lokale kennis. Het voordeel van een beeldverhaal boven een boek, is dat je in beeld kan brengen wat er niet meer is. Je brengt de geschiedenis op een unieke manier tot leven. Het nadeel is dat naar ieder detail wordt gekeken dat in beeld wordt gebracht.

Mijn opdrachtgevers zijn onder andere Romeinse Limes Nederland, Deventer Verhaal, de gemeente Nijmegen, Stichting Het Verscholen Dorp, gemeente Rheden, gemeente Zevenaar, Erfgoed Gelderland.

Marc de Lobie

Adviseur Historische Stripprojecten

Telefoon: 0575-490074
E-mail: info[AT]syndikaat.nl

www.syndikaat.nl

Trefwoorden: stripboek, illustratie, beeldgeschiedenis, beeldverhaal, historische strip