Kirsten Bos – Geschiedenis Beleven

Grasduinen door het verleden, op zoek naar spannende, ontroerende, gekke, mysterieuze en vergeten verhalen en deze om te zetten naar historische projecten voor kinderen, dat is wat Kirsten Bos, historicus en opgeleid als docent geschiedenis het liefste doet.  

Kirsten ontwikkelt projecten waarbij ze het verleden op originele manier toegankelijk voor kinderen maakt. Haar projecten laten kinderen de wereld om zich heen zien, vaak te beginnen met hun eigen omgeving. Ze probeert kinderen te inspireren, aan het denken te zetten en nodigt ze uit vragen te stellen. Om kinderen dichterbij het verleden te laten komen, zet Kirsten graag leeftijdsgenoten centraal, zoals in de tentoonstelling ‘Wie niet weg is, is gezien. Onderduiken op de zolder van Nienoord’. Zes kinderen uit het Groningse Westerkwartier vertellen hoe zij in de oorlog met onderduiken te maken kregen en voor welke keuzes zij kwamen te staan.

Deze tentoonstelling ontwikkelde Kirsten, net als veel andere projecten, met Willy van der Schuit. Samen laten zij hun projecten als vanzelfsprekend tot stand komen en op elkaar aansluiten, voor welke doelgroep dan ook.

Wil je een erfgoedproject laten realiseren, een leerlijn, de educatie bij een tentoonstelling uit handen geven, een kinderaudio laten ontwikkelen? Zoekt je iemand die tentoonstellingsteksten, doe-boeken, lesmethodes of historische kinderverhalen schrijft, Kirsten denkt graag met je mee.

Recente projecten:

  • Synagoge Groningen, opdrachtenboekjes bij de vaste tentoonstelling voor het PO en VO – met Willy van der Schuit
  • Museum Nienoord, ‘Wie niet weg is, is gezien. Onderduiken op de zolder van Nienoord’ – met Willy van der Schuit
  • Museum Nienoord, Koetsen en kastelen, Kinderroute bij de tentoonstelling – met Willy van der Schuit
  • Joodse sporen in Hoogezand-Sappemeer (groep 7 en 8)
  • 350 jaar Groningens Ontzet, Leer- en doeboek (groep 7 en 8)  ‘Die Schelm zal de stad nooit krijgen! Groningen in 1672’ met bijbehorende leskist voor Museum aan de A (groep 5 t/m 8)
  • Glasmuseum Nieuw-Buinen, leerlijn groep 1 tot en met 8 – Met Willy van der Schuit
  • Noordelijk Archeologisch Depot, Pijlpunt van jouw voorouder? Schatten uit de Noord-Nederlandse bodem (groep 7 en 8)
  • Fennigje en Melle in het Roode Weeshuis (groep 5 en 6)

Kirsten Bos

Geschiedenis Beleven

Telefoon: 06-18881405

E-mail: info[AT]kirstenbos.nl

www.kirstenbos.nl

Trefwoorden: erfgoededucatie, kinderen, tentoonstellingen, teksten, leerlijnen, audio, (voorlees)verhalen , doe-boeken, musea, scholen