Koen Marijt - Koen van Toen

'Plezier in geschiedenis' is een ven de kernwaarden van Koen van Toen. Geschiedenis is niet saai, maar juist heel leuk en je kunt het op elke hoek van de straat vinden. In 2019 begon Koen Marijt zijn bedrijf Koen van Toen om zijn passie voor geschiedenis, met verhalen van gewone mensen, te delen met eenieder die daar maar interesse in heeft. Jong, oud... het maakt niet uit! Koen geeft lezingen over historische onderwerpen die zich richten op de lokale geschiedenis (Noordwijk) en onderwerpen die wat meer bekendheid hebben, zoals D-day en de slag om Normandië in juni 1944.

Om te laten zien dat geschiedenis niet alleen in boeken of op films te vinden is, neemt Koen als gids geïnteresseerden mee naar de historische gronden van de Eerste - en Tweede Wereldoorlog zoals Ieper, Normandië en Berlijn, en vertelt daar op locatie naast de grote lijnen ook over de persoonlijke verhalen van mannen, vrouwen en kinderen die in een andere tijd leefden. Wie waren zij? Wat maakten zij mee? Hoe stonden zij in het leven? Belangrijke vragen die tijdens de historische reizen beantwoord worden.

Tot slot verzorgt Koen ook historische wandelingen in Noordwijk en Leiden en doet hij op aanvraag historisch onderzoek in de archieven naar familiegeschiedenis. De 'lange negentiende eeuw' en de turbulente twintigste eeuw zijn de periodes waar Koen graag onderzoek naar doet. 

Koen van Toen

06-81475540

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.koenvantoen.nl 

Tags: badplaats, badtoerisme, Noordwijk, kustgeschiedenis, Tweede Wereldoorlog, Eerste Wereldoorlog, lokale geschiedenis, gids, dorpswandelingen, historische lezingen, battlefield tours