Ruud Straatman

Na een carrière in de wereld van theater, media, familiegeschiedenis en erfgoed heeft Ruud Straatman zich gevestigd als zelfstandig ondernemer in geschiedenis. Hij kan bogen op een brede ervaring als initiator, organisator en manager.

Voor een impresariaat organiseerde hij (Europese) tournees voor o.a. musical, opera en ballet. Als projectmanager was hij verantwoordelijk voor techniek en logistiek van bekende tv-programma’s. Bij het CBG Centrum voor familiegeschiedenis was hij als manager verantwoordelijk voor o.a. de lancering van het tijdschrift Gen. en het tweejaarlijks evenement Famillement, realisatie van WieWasWie 2.0, de ontwikkeling van nieuwe digitale instrumenten en de verzelfstandiging van Nederland’s Adelsboek en Nederland’s Patriciaat. Bij CBG en in de archiefwereld initieerde hij een aantal succesvolle projecten op het gebied van digitalisering van bronnen uit WO2.

Ruud Straatman heeft uiteraard uitgebreide ervaring als onderzoeker en (eind)redacteur. Als onderzoeker is ervaring met specifieke archieven en tijdvakken van belang. Ruud heeft met name ervaring met onderzoek in Gelderland, Limburg en de steden in de randstad in de vroegmoderne tijd (16e-17e eeuw).

Als zelfstandige ondernemer in geschiedenis richt hij zich op twee producten, afwisseling van spijs doet immers eten:

  • Projecten, interim- & advieswerkzaamheden voor geschiedenis, erfgoed en media
  • Familiehistorisch en prosopografisch onderzoek

 

Ruud Straatman

Tweede Jan Steenstraat 113-3
1074CN Amsterdam 

06-46119712

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.linkedin.com/in/ruudstraatman

Trefwoorden: projecten, interim, advies, media, redactie, familiegeschiedenis, genealogie, prosopografie, historisch onderzoek, 16e eeuw, 17e eeuw, tweede wereldoorlog