Historisch Onderzoeksbureau Tijdelijk

Ingrid van der Vlis brengt geschiedenis tot leven. Historisch onderzoek verwerkt tot een mooi verhaal: wetenschappelijk verantwoord en goed leesbaar!

Het complete archief van een bedrijf of instelling komt soms als een onneembare hindernis over. Ingrid van der Vlis heeft veel ervaring met het ordenen van deze gegevens en kan hier vrij snel de grote lijn uit destilleren. Zij doet dan ook altijd zelf het benodigde historisch onderzoek.

Zodra een eerste verhaallijn zich aftekent, zal Ingrid van der Vlis in overleg met de opdrachtgever zoeken naar de juiste manier om de geschiedenis tevoorschijn te halen. Door het lezen van handgeschreven persoonlijke documenten, op basis van interviews via oral history, met behulp van beeldmateriaal als foto’s en prenten of door dagenlang in het archief te grasduinen.

Het uiteindelijke verhaal komt vaak terecht in een boek. Maar ook een artikel, een korte tekst voor een website of een bijdrage in andere vorm zijn mogelijk. Om de juiste afbeeldingen te vinden, kan Ingrid van der Vlis de beeldredactie op zich nemen. Door haar ruime ervaring kan zij de opdrachtgever tot slot adviseren en begeleiden bij het realiseren van de gewenste publicatie.

Recente projecten:

* Onderzoeksrapporten voor diverse gemeentes over ontrechting en onteigening Joods onroerend goed (2022)
* Drie hoofdstukken voor De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog (Noordhoff 2020)
* Beeld- en eindredactie van Een schitterende erfenis. 125 jaar nalatenschap van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (WalburgPers 2019)
* Stadsgeschiedenis van Delft: Vooruit met veel verleden. Geschiedenis van Delft vanaf 1795 (WBooks 2016)

dr. Ingrid van der Vlis
Historisch Onderzoeksbureau Tijdelijk
Emmastraat 88
3134 CM Vlaardingen
010–4350680
contact [AT] tijdelijk.info
www.tijdelijk.info

Trefwoorden: stadsgeschiedenis, sociale geschiedenis, populair wetenschappelijk, journalistiek, redactie, archiefonderzoek.