Willy van der Schuit. Tekst, onderzoek, communicatie

Willy van der Schuit realiseert projecten op het snijvlak van onderzoek en communicatie, waarbij de laatste jaren de nadruk is komen te liggen op het vertalen van geschiedenis naar ruimte. Dat betekent concept en inhoud samenbrengen in museale inrichtingen en tentoonstellingen. Bij al deze projecten is de actuele context altijd van belang. Als historicus stel ik vragen, zowel over het verleden als over de actualiteit. Door goed te luisteren valt op wat niet gezegd wordt, wat achter antwoorden schuil gaat.

Het gaat om het overbrengen van de boodschap en emotie, het onderwerp doet er dan niet toe. Om de inhoud tot leven te brengen zorg ik voor een bruisend concept, het juiste beeldmateriaal, aansprekende vormgeving en passende tekst. Voor de realisatie van projecten is samenwerken voor mij van cruciaal belang. Synergie met collega’s en opdrachtgever leidt tot projecten die hun doel raken.

Recente projecten

  • Synagoge Groningen: conceptvorming, content, museale inrichting en projectorganisatie (2019-2021)
  • Stedelijk Museum Coevorden: realisatie van twee tijdelijke tentoonstellingen ter gelegenheid van het Rampjaar 1672 (2022)
  • Glasmuseum Nieuw-Buinen: conceptvorming, organisatie en content van de inrichting van een nieuwe museum in de bibliotheek (2020-2022)
  • Waterschap Noorderzijlvest: inrichting bezoekerscentrum over de dijkverhoging bij Lauwersoog (2022)
  • MuzeeAquarium Delfzijl: realisatie van een interactieve radiohut en vaste opstelling over binnenscheepvaart (2022)
  • MuzeeAquarium Delfzijl: concept, organisatie en inhoud van de volledig nieuwe museale inrichting van het museum vanwege de verhuizing als gevolg van de dijkverhoging (2016-2018)

Drs. Willy van der Schuit
Rijksweg 33
9731 AC Groningen

Bezoekadres:
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3A
9725 BG Groningen

www.willyvanderschuit.nl
info [AT] willyvanderschuit.nl
06 5098 5917