Verhoog & Warmerdam

Verhoog & Warmerdam is een bureau dat in 1990 is opgericht door de historici Jeroen Verhoog en Hans Warmerdam. Doel was het verzorgen van de uitgave van jubileumboeken voor bedrijven, nu nog steeds een van onze belangrijkste activiteiten. Inmiddels hebben wij ook diverse uitgaven verzorgd op het gebied van streek- en familiegeschiedenis. Daarnaast verzorgen wij ook de aanvraag voor het predicaat Koninklijke en Hofleverancier, waarvan inmiddels een flink aantal is gehonoreerd. Zie ook: www.venw.nl/predicaat en www.predicaataanvragen.nl.

Hoewel het onderwerp en de vorm van onze producten variëren, staat bij ons het historische verhaal altijd centraal. Gedegen onderzoek, een prettig leesbare schrijfstijl en uitgebreide beeldresearch zorgen ervoor dat de geschiedenis van uw bedrijf/organisatie/familie/instelling voor het nageslacht bewaard blijft.

De professionele vormgevers van ons eigen grafisch bureau Maris Media (www.marismedia.nl) zorgen er vervolgens voor dat het historische verhaal in een aantrekkelijke vorm wordt gegoten, zoals bijvoorbeeld een boek, een magazine, een brochure, een periodiek of een expositie. Inmiddels behoren ook digitale producten zoals websites of e-books tot ons repertoire.

Onder de naam Uitgeverij aan Zee verzorgen wij ook eigen uitgaven zoals de in 2013 verschenen Atlas van Noordwijk, een rijk geïllustreerde geschiedenis van de gemeente Noordwijk, en Noordwijk door de ogen van Lutgens, een uitgave over het leven en werk van de negentiende-eeuwse tekenaar Jan Lutgens, verschenen in november 2014. Een uitgave in drie delen over de geschiedenis van de badplaats Noordwijk aan Zee is in voorbereiding, evenals een integrale uitgave van het dagboek van de Noordwijkse kostschoolleerling John Skinner. Beide uitgaven zullen in 2022 verschijnen.

Een kleine greep uit onze bijna honderd uitgaven:

  • Jeroen Verhoog, SURFnet 1988–2008; Twintig jaar grensverleggend netwerken (Noordwijk 2008).
  • Jeroen Verhoog, Bart Boele, Gertjan Huijbens, Waar cijfers en mensen tellen; kleine historie van Driebergen Accountants (Noordwijk 2008).
  • Jeroen Verhoog, 100 jaar Arbo Unie; Omdat mensen de motor zijn (Utrecht 2008).
  • Hans Warmerdam, Een passie voor metaal; 70 jaar Roba (Noordwijk 2008).
  • Jeroen Verhoog, Een eeuw Poppers Groep 1910–2010 (Lelystad 2010).
  • Jeroen Verhoog, Wij wandelen op goud; De eeuwenlange historie van handelsfirma E&A Scheer (Amsterdam 2012).
  • Jeroen Verhoog, Maison de Bonneterie; een terugblik (Amsterdam 2016).
  • Belinda van der Kruijf, Kees Ouwehand, Peter Ouwehand, Hans Warmerdam, WILLEM; jubileummagazine (Katwijk 2018).
  • Jeroen Verhoog, Een eeuw Den Hartogh; De wereld rond (Rotterdam 2020).
  • Jeroen Verhoog, Hans Warmerdam, 100 jaar in beweging, Op den Velde (Zaandam 2021).

Zie voor een complete lijst van onze uitgaven: www.venw.nl/uitgaven

Verhoog & Warmerdam
Bureau voor Bedrijfshistorie en Genealogie

Drs. Jeroen Verhoog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Drs. Hans Warmerdam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bezoekadres
Gooweg 19
2201 AX Noordwijk aan Zee

Postadres
Postbus 27
2200 AA Noordwijk aan Zee

T 071–3612602
E info [AT] venw.nl I www.venw.nl ; www.uitgeverijaanzee.nl

Trefwoorden: jubileumboeken, bedrijfsgeschiedenis.